Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Άντε και πας Γερμανία για σπουδές, ειδκότητα, πως θα βρείς σπίτι?

Συνήθως τα γερμανικά πανεπιστήμια δεν αποτελούν πανεπιστημιουπόλεις με ενσωματωμένες φοιτητικές εστίες. Σε κάθε πόλη που διαθέτει πανεπιστήμιο υπάρχουν φοιτητικοί κοιτώνες που είναι διαθέσιμοι και στους αλλοδαπούς φοιτητές. Πέραν τούτου, μπορείτε να αναζητήσετε κατοικία που προσφέρεται προς ενοικίαση τόσο από το δημόσιο όσο και από ιδιώτες. Η αναζήτηση στέγης στη Γερμανία, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί να αποβεί δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Ιδιωτική ενοικιαζόμενη στέγη θα βρείτε στους πίνακες ανακοινώσεων που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο ή τη σχολή σας, στην φοιτητική υπηρεσία «Studentenwerk» (στα γερμανικά και αγγλικά), στα γραφεία των φοιτητικών συνδικαλιστικών οργάνων (φοιτητικές ενώσεις κλπ.) ή στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών Φοιτητών «Akademisches Auslandsamt» (International Office).

Μια πολύ επωφελής στρατηγική αναζήτησης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων συνίσταται στην διερεύνηση των μικρών αγγελιών στον τοπικό τύπο και στην αναζήτηση σε συγκεκριμένους δαιδικτυακούς τόπους.

Εάν επιθυμείτε να βρείτε θέση σ' έναν απ΄ τους επιχορηγούμενους κοιτώνες (οι οποίες είναι όμως περιζήτητες), θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ενημερώσετε σχετικά την Φοιτητική Υπηρεσία «Studentenwerk» ή την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών Φοιτητών του πανεπιστημίου που έχετε επιλέξει.

Εάν επιθυμείτε να αρχίσετε να αναζητείτε ένα διαμέρισμα ενώ βρίσκεστε στον τόπο κατοικίας σας, θα μπορέσετε να βρείτε μια σύνδεση με τη Φοιτητική Υπηρεσία «Studentenwerk» ή την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών Φοιτητών μέσω της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου ή της σχολής της επιλογής σας, όπου και θα βρείτε περαιτέρω πληροφορίες. Εάν θα προτιμούσατε να στεγαστείτε ιδιωτικά, μπορείτε επιπλέον να δοκιμάσετε μέσω μεσολάβησης ενός διεθνούς πρακτορείου συλλογικής στέγασης, όπως το «Mitwohnzentrale». Τα διαμερίσματα συλλογικής στέγασης (που ονομάζονται «Wohngemeinschaften» ή, εν συντομία «WG»), είναι, άλλωστε, πολύ δημοφιλή μεταξύ των φοιτητών που σπουδάζουν στη Γερμανία.
www.germany-opportunities.de/rooms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου